Sit Right Up helpt u om op de juiste wijze te zitten.

 
Sit Right Up

Hoe belangrijk vind je jouw houding?

Wanneer we ons lichaam teveel fysiek belasten door statische taken uit te voeren, waarbij we langdurig met het lichaam of delen daarvan in dezelfde houding of gewrichtstand werken, zijn de risico’s op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid bij beeldschermwerk niet minder hoog dan de medewerkers in de Bouw of de Zorg. 

Door zelf onderzoek onder mijn klanten te verrichten naar de 1e 3 activiteiten die medewerkers doen zodra ze aan hun bureau zitten. Heb ik gezien dat het merendeel hiervan geen aandacht besteed aan de werkplek maar, direct aan het werk gaan.  Helaas wordt er te weinig gecheckt of hun werkplek wel optimaal is ingesteld met alle gevolgen van dien.

Sit Right Up

Wat doet Sit Right Up?

  • Ziekteverzuim verlagen                                                                                               We zorgen ervoor dat bestaande fysieke klachten worden verminderd.
  • Preventief werkplekonderzoek                                                                                  Hiermee voorkomt u risico's en een hoog ziekteverzuim
  • Advisering en hulp bij de aanschaf van ergonomische hulpmiddelen. De juiste keuze maken voor een bureaustoel, ergonomische muis of toetsenbord blijft lastig als je niet weet waar je op moet letten. Wij helpen u bij het maken van die keuze.

Het gezicht achter Sit Right Up

Over Conny Bal

Mijn naam is Conny Bal en ik ben de trotse oprichtster van Sit Right Up Workplace Advice. Een lang gekoesterde droom om als zelfstandig ergocoach mensen te adviseren over een gezonde werkhouding is hiermee uitgekomen.

Tijdens mijn laatste dienstverband bij een grote zorgverzekeraar ben ik opgeleid tot gecertificeerd ergocoach. Binnen die organisatie heb ik gedurende 10 jaar collega’s met veel passie en plezier mogen voorzien van goed werkplekadvies.

Mijn persoonlijke ervaringen op het gebied van KANS (Klachten aan Arm, Nek en Schouder) voorheen RSI (Repetitive Strain Injury), hebben mij nog bewuster gemaakt van het feit dat beroepsziekten als deze een zeer negatieve invloed hebben op de uitvoering van het werk en op het algehele welzijn van de medewerker. Met andere woorden: een goede werkhouding is van levensbelang voor de gezondheid van de medewerker én de organisatie.

Een fusie zorgde er in 2012 voor dat ik mijn baan verloor. Een mooi moment om mijn passie voor het werk als ergocoach om te zetten in een eigen bedrijf.
Met Sit Right Up Workplace Advice help ik medewerkers en hun organisaties verder op de weg naar gezond werken.

 

Hoe werkt Sit Right Up?

Sit Right Up - Kennis

Kennismakingsgesprek

We komen graag op locatie voor een kennismaking en een GRATIS inventarisatie van de risico's
Sit Right Up - Offerte

Vrijblijvende offerte

Op basis hiervan krijgt u een vrijblijvende offerte op maat.
Sit Right Up - Tekenen

Uitvoering

Na akkoord plannen we gezamenlijk de afspraak in.
Sit Right Up - Nazorg

Nazorg

Na het werkplekonderzoek ontvangt u en de medewerker een evaluatierapport. Na twee weken is er per mail contact om te inventariseren hoe het werken met de nieuwe instellingen gaat en om eventueel bij te stellen. 

Een aangepaste werkplek
Ik ben blij dat ik dit heb laten doen aangezien ik dacht dat ik al redelijk goed zat. En dan blijkt dat er toch het een en ander niet juist was. Moet nog wel wennen aan de nieuwe/aangepaste werkplek. Heb nu vaker de neiging om voorover te buigen. Moet er dus goed opletten dat ik dit niet doe.
Sit Right Up review
Medewerker Turien en Co
Regelmatig advies krijgen over je werkhouding zou een goed idee zijn!
Nu ik weet hoe je wel moet zitten zie ik dat veel van mijn collega’s geen goede werkhouding hebben. Ik denk dat het heel goed is om met enige regelmaat advies uit te brengen binnen het bedrijf. Het zou heel preventief werken.
Sit Right Up review
Medewerker Turien en Co

Wilt u ook rechtop zitten? Plan vrijblijvend een belafspraak in.