Wat is RSI en hoe kan je het voorkomen

Jubileum aanbod 50% korting 

Jouw werknemers informeren over RSI, wat is het, hoe herken je het en 

"Hoe kan je het voorkomen..."

In deze "nieuwe" Workshop vertellen we er alles over!

Fysieke klachten verhelpen of voorkomen 

Optimaal instellen van de ergonomische beeldscherm werkplek

Blije werknemers die "gezond" kunnen werken...

Met de Workshops van Sit Right Up zorgen we samen voor een "gezonde werkhouding" bij beeldschermwerk. Waarbij "saamhorigheid" onder de werknemers hoog in het vaandel staat.  

Door de "interactieve vorm" van onze workshops zorgen we ervoor dat de werknemers betrokken raken bij het bewust worden van de risico's die zij kunnen lopen bij het beeldschermwerk. 

Wist je dat...

Een verhoogde spierspanning kan zorgen voor RSI klachten aan armen, nek en schouders.

Door gebruik te maken van, onder andere, Electro Myo Grafie waarmee we de spierspanning die kan ontstaan inzichtelijk kunnen maken worden we hiervan meer bewust en kunnen we dit gaan voorkomen.

En door samen met de werknemers de knoppen en de functie van de bureaustoel te gaan ontdekken. Weten zij waar ze op moeten letten en hoe ze deze zo optimaal mogelijk kunnen instellen. Dit zorgt ervoor dat zij op elke willekeurige (flex)werkplek gezond kunnen werken.   

Door de werknemers hier "actief" aan deel te laten nemen kunnen zij elkaar op de werkvloer helpen wanneer zij zien dat er een verhoogd risico is op fysieke klachten door een verkeerde werkhouding bij het beeldschermwerk. 

Wat is RSI en hoe kan je het voorkomen...

Wat is RSI en hoe kan je het voorkomen

We hebben er allemaal wel een keer van gehoord of in het ergste geval zelf mee te maken gehad “RSI” Repetitive Strain Injury. In de volksmond ook wel muisarm genoemd. Tegenwoordig wordt er gesproken over CANS. Dit staat voor Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder. Of te wel KANS, Klachten aan Armen Nek en Schouder. Maar ook lage rugklachten vallen hieronder!

In de Workshop “Wat is RSI en hoe kan je het voorkomen?”gaan we interactief aan de slag en vertel ik wat RSI is, hoe je het kunt herkennen en, nog belangrijker, hoe je dit bij beeldschermwerk kan voorkomen.

Bestel direct met 50% KORTING
Gezonde werkhouding bij beeldschermwerk RSI klachten voorkomen

Heb jij of je werknemers weleens last van je armen, nek of schouders en hoe voel jij je dan aan het einde van de dag? Merk je ook dat je jezelf minder goed kan concentreren en zorgen deze klachten er ook voor dat jij sneller “vermoeid” en misschien ook “prikkelbaarder” bent?

Wil jij ook dat jouw werknemers lekker in hun vel zitten….

Blije werknemers

Door je werknemers mee te laten doen aan deze Workshop leren zij zich bewust te worden van de risico’s die het beeldschermwerk met zich mee brengt. Maar beter nog, leren zij, hoe ze dit zoveel mogelijk kunnen voorkomen zodat zij gezond kunnen werken tot aan hun pensioen! Waarmee zij direct bijdrage aan het verminderen van hoge ziekte kosten en zorgen voor een betere productiviteit, maar nog belangrijker, met deze Workshop krijg je weer “blije” werknemers die weten waar ze op moeten letten om fysieke klachten bij beeldschermwerk te voorkomen!

En dit alles vanuit “goed werkgeverschap”!

Jubileum aanbod 50% KORTING

Wat is RSI en hoe kan je het voorkomen
1049,-

524,50*

Maak kennis met onze nieuwe Workshop
"Wat is RSI, en hoe kan je het voorkomen..."


Wanneer “saamhorigheid” ook bij jou hoog in het vaandel staat, reserveer dan zelf een datum en tijd waarop jouw werknemers met de Workshop “Wat is RSI en hoe kan je het voorkomen” bewust gemaakt worden van de risico’s die zij lopen bij een verkeerde werkhouding bij beeldschermwerk.


In deze ”interactieve” Workshop komen wij op locatie en besteden we aandacht aan de volgende punten:

  • Wat is RSI/CANS?
  • Hoe wordt het veroorzaakt?
  • Welke symptomen zijn er?
  • Wat kan je er aan doen?
  • Hoe kan je het voorkomen?


Om bewust zijn te creëeren maken we o.a. gebruik van Electro Myo Grafie (EMG) waarmee we kunnen laten zien wanneer je spierspanning opbouwt. Ook laten we de werknemers ervaren hoe het voelt wanneer je hoofd niet in lijn staat met je lijf en welke consequenties dit heeft. Hoe we dit doen wordt duidelijk tijdens de workshop.


Na afloop van de Workshop zijn de werknemers zich bewust van de risico’s op fysieke klachten bij het beeldschermwerk en weten zij:

  • Wat het verschil is tussen “statische” en “dynamische” belasting
  • Hoe ze RSI kunnen “herkennen”
  • Wat ze er aan kunnen doen
  • Hoe ze het kunnen voorkomen


De duur van de workshop is ca. 60 tot 90 minuten en hangt af van de interactie en de vragen van de werknemers.


*Maximaal 30 werknemers per sessie


*Deze prijs is geldig t/m 31-12-2023.

Reserveren kan tot en met het 1e kwartaal van 2024!Deze prijs is alleen geldig op Black Friday. Reserveren kan tot en met het 1e kwartaal van 2024! *Deze prijs is alleen geldig op Black Friday. Reserveren kan tot en met het 1e kwartaal van 2024! *Deze prijs is alleen geldig op Black Friday. Reserveren kan tot en met het 1e kwartaal van 2024! *Deze prijs is alleen geldig op Black Friday. Reserveren kan tot en met het 1e kwartaal van 2024! *Deze prijs is alleen geldig op Black Friday. Reserveren kan tot en met het 1e kwartaal van 2024! *Deze prijs is alleen geldig op Black Friday. Reserveren kan tot en met het 1e kwartaal van 2024!Facturatie achteraf.

Een aangepaste werkplek

Ik ben blij dat ik dit heb laten doen aangezien ik dacht dat ik al redelijk goed zat. En dan blijkt dat er toch het een en ander niet juist was. Moet nog wel wennen aan de nieuwe/aangepaste werkplek. Heb nu vaker de neiging om voorover te buigen. Moet er dus goed opletten dat ik dit niet doe.

Werknemer Turien & Co

Interessant resultaat

Ik merkte dat mijn houding tijdens het werk niet goed was, dit leidde tot onrustige benen en af en toe lichte pijn in de onderrug. De foto’s die gemaakt zijn voor en na het aanpassen van de werkplek waren erg interessant. 

Werknemer Viverion