Heb je vaker medewerkers die om een werkplekonderzoek vragen?

Maar weet jij niet op voorhand hoeveel medewerkers er een werkplekonderzoek nodig hebben...

Direct naar de oplossing...
 

Dan is onze "strippenkaart" hiervoor de oplossing!

Wanneer jouw medewerker RSI klachten ervaart en misschien hierdoor ook al in de "ziektewet" is beland. Wordt er vaak door de Arbo- arts of  Fysiotherapeut een werkplekonderzoek geadviseerd. 

Vaak is op voorhand niet precies in te schatten om hoeveel medewerkers het kan gaan. Zeker wanneer er nog te weinig aan "preventief" werkplekonderzoek wordt gedaan, en er alleen bij "signalen" van de medewerker zelf of de Arbo-arts pas actie wordt ondernomen!

Wil jij kosten besparen op werkplekonderzoek bij beeldschermwerk?

Bij meerdere medewerkers per jaar die aangeven een werkplekonderzoek nodig te hebben, kunnen de kosten flink de pan uit rijzen! Sit Right Up heeft hierom een "Strippenkaart" ontwikkeld waarmee jij geld kan besparen! 

Waarom een werkplekonderzoek?

We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen. Maar wat als jouw medewerkers nu toch last hebben van fysieke klachten door een verkeerde werkhouding bij beeldschermwerk?

Om te voorkomen dat deze klachten ervoor gaan zorgen dat jouw medewerker straks in de ziektewet beland, of om er juist voor te zorgen dat zij uit de ziektewet komt, is een één op één werkplekonderzoek hierbij de oplossing.  

Repetitive Strain Injury afgekort RSI, of zoals wij het tegenwoordig in het Nederlands noemen KANS Klachten aan Armen Nek en Schouders, kan veroorzaakt worden door een verkeerde werkhouding bij beeldschermwerk in combinatie met overbodige spierspanning. 

Wanneer je onbewust met opgetrokken schouders zit of veel "muis" werk verricht loop je een verhoogd risico op hoge spierspanning. De spieren voelen stijver en strammer aan. Deze minder soepele spieren oefenen druk uit op de zenuwen met als resultaat tintelingen, slapende ledematen of een verdoofd gevoel. Dit kan uiteindelijk lijden tot het Carpaal Tunnel Syndroom.

Ga hier naar de "oplossing"

Werkgever heeft "zorgplicht"....

Een juiste werkhouding is ontzettend belangrijk. Maar ook het "bewust" zijn van de medewerker op de risico's die zij kunnen lopen bij beeldschermwerk mag hierbij niet ontbreken. 

Door de medewerker bewust te laten worden op de risico's die zij lopen en door hun voldoende informatie te geven over hoe zij hun werkplek zo optimaal mogelijk moeten instellen om dit te voorkomen. Zorg je ervoor dat zij hierin ook hun "eigen verantwoordlijkheid" kunnen nemen, waarmee jij aan je "zorgplicht" voldoet en hiermee voorkom dat je  niet "aansprakelijk" gesteld kan worden wanneer jouw medewerker, in het ergste geval, arbeidsongeschikt raakt!

Wat bieden wij jouw...

Om fysieke klachten te voorkomen of bestaande klachten te verminderen, is een juiste werkhouding ontzettend belangrijk. Dit brengen we graag in beeld. 

Het 1-op-1 werkplekonderzoek van Sit Right Up bestaat uit een;

 • 45 minuten durend 1-op-1-advies waarbij we de medewerker observeren op de werkplek.
 • we  maken voor en na foto’s die de verschillen in werkhouding duidelijk laten zien, wat zorgt voor het stukje "bewust" zijn.
 • we controleren of er sprake is van overbodige spierspanning door gebruik te maken van de Hoverstopmuis en de speciale technologie van Electro Myo Grafie. Zo wordt het de medewerker tijdens het onderzoek duidelijk wanneer de spieren aan- en ontspannen en hoe dat voelt.
 • na de observatie stellen we de werkplek zo optimaal mogeijk in met de ergonomische middelen die aanwezig zijn. 
 • de persoonlijke instellingen leggen we vast in een uitgebreid evaluatierapport en een persoonlijk werkplekpaspoort. Altijd handig om later nog eens na te kijken of op een andere werkplek toe te passen!
 • de werkgever ontvangt een samenvatting van het werkplekonderzoek met daarin de knelpunten en bij behorende oplossingen.
 • twee weken na de aanpassingen aan de werkplek nemen we per e-mail contact op met de medewerker om te inventariseren hoe het gaat, of er nog werkgerelateerde klachten zijn en om eventueel bij te stellen.


Meer weten over de ideale werkhouding? Via de knop hieronder plan je eenvoudig een vrijblijvende belafspraak in!

1-op-1 Strippenkaart voor 5 of 10 werkplekonderzoeken....

Krijg je vaker medewerkers die een 1-op-1 werkplekonderzoek nodig hebben. 

Maar weet je op voorhand niet om hoeveel medewerkers het gaat? 

Wil jij hier kosten op besparen? 

Maak dan gebruik van onze "unieke" Strippenkaart waarbij je de keuze hebt uit 5 of 10 strippen die onbeperkt geldig zijn na aanschaf en waarmee op elk moment een werkplekonderzoek "zelf" ingepland kan worden! 

Bekijk hier het aanbod

vanaf € 1100,00 excl. BTW

1-op- 1 Strippenkaart voor 5 of 10 Werkplekonderzoeken 

Plan zelf het werkplekonderzoek in en wij komen bij de medewerker op kantoor langs voor een werkplekonderzoek waarbij we;


Tijd ca. 45 minuten - 1 uur (inclusief rapport)

 • Observatie
 • Vastleggen huidige werkpleksituatie
 • Optimaal instellen huidige werkplek
 • Evaluatierapport
 • Werkplekpaspoort
 • Evaluatie na 2 weken via e-mail


Er wordt gebruik gemaakt van:

 • Foto's
 • EMG op de werkplek ca. 10 minuten
 • Vragen formulier
Ja, dat wil ik 

1-op-1

5 Strippenkaart

Regelmatig medewerkers met fysieke klachten?

€ 1.375,00  excl. btw

€ 1100,00 excl. btw

1-op-1

10 Strippenkaart

Vaker medewerkers met klachten?

€ 2.750,00 excl. btw

€ 2.200,00 excl. btw

Meer informatie? Plan vrijblijvend een belafspraak in.